Промовисан Зборник радова
20. фебруара 2017.
Изложба о Србима страдалим у Топличком устанку
22. фебруара 2017.
Прикажи све

Премијера „Удовичког кола“ у Дому културе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

predstava%20u_k%201

 И како то обично бива,кад год прокупачко аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ игра на „даскама које живот значе“ у нашем граду,позоришна сала буде испуњена до последњег места. Тако је било и синоћ на премијерном извођењу „Удовичког кола“,али на позоришној сцени у реновираној згради Дома културе.

predstava%20uk2 predstava%20uk3

Позоришна сала била је мала да прими све оне који су желели да виде представу и уживају у њој у новом простору ове зграде.

Играло се са пуно емоција,што због теме,што због простора који наши глумци сасвим сигурно заслужују да имају. Представа је била поклон наших глумаца Прокупчанима,који су и синоћ показали да су се ужелели добрих представа и глуме својих суграђана.

predstavauk4predstavauk5

„Удовичко коло“ је званично отворило реновирану зграду Дома културе,а представа је играна као део програма којим се обележава 100-годишњица Топличког устанка.

Међу бројном глумачком екипом истакли су се Младен Перић  као Коста Војиновић,Зоран Раденковић  као Коста Пећанац,Риста као Владимир Миленковић,пуковник Дарвингов као Дејан Јовичић,домаћица као Јасмина Пршић и Драган Барјактаревић као Милутин Драговић.

predstava%20uk6 predstsavauk7

Представу „Удовичко коло“ режирао је Срђан Живковић по тексту Стамена Миловановића. Сценографију су урадили Срђан Живковић,Зоран Раденковић и Милан Радовановић. За музику и аранжман уз адаптацију народних мотива били су задужени Витомир Митић и Бобан Костић,а  за вокалну обраду музичке теме Ања и Бојан Ранђић. Компјутерску обраду сценографије урадили су Исмар Глухалић и Петар Живковић.

Премијери „Удовичког кола“ присуствовали су и представници Општине Прокупље.

Реприза ове представе,љубитеље позоришта,очекује следећег уторка на истом месту у 19 часова.

 

 

Величина слова: