Gosti iz Francuske obišli Pločnik
25. maja 2015.
Đaci i profesori u radnoj akciji
27. maja 2015.
Prikaži sve

Premijerno prikazan film o Prokuplju

FRfilm1

Pred brojnim posetiocima,među kojima su bili i gosti iz Francuske,u Galeriji Fil-art premijerno je prikazan dokumentarni film o Prokuplju.

– Ovaj film predstavlja svojevrsnu prezentaciju našeg grada,a u pola sata,koliko traje,potrudili smo se da stavimo sve značajne kulturno istorijske znamenitosti naše opštine,ali i cele Toplice,istakao je reditelj Žikica Jovanović i dodao da je scenarista filma novinarka Mirjana Marić.

Film je titlovan na francuski jezik,tako da će moći da se prikazuje i u Francuskoj.

FRfilm2 FRfilm3

– Sve ovo vreme uživali smo u vašem gradu i vrlo nam je žao što odlazimo. O vašem gostoprimstvu pričaćemo i u našem Eponu i odnećemo najlepše utiske. I film je odličan,jer smo se,gledajući ga,podsetili nekih stvari koje smo već posetili ovde u Prokuplju,naglasio je savetnik za kulturu u gradu Epon Paskal Dagori.

Goste iz Francuske,koji su bili oduševljeni zbirkom umetničkih predmeta i antikviteta,kao i nameštajem iz carske Rusije u Galeriji,pozdravio je i domaćin Božidar Filipović.

Zamenik predsednika Opštine Ilija Đedović i domaćin večeri Božidar Filipović poklonili su gradonačelniku Epona Gi Mileru oslikane simbole srpstva na stolici tronožac i testiju,a on njima simbole svog grada.

FRfilm4 FRfilm5

Glumci pozorišta „Histrion“ ovom prilikom izveli su odlomak iz predstave „Bliži nebu“,sa kojom su osvojili brojne nagrade na festivalima. Veče je upotpunjeno prelepim notama koje su dolazile sa gitara Ivice Trailovića i Vojislava Milenkovića,kao i pevanjem na francuskom jeziku u izvođenju Milice Radenković i Veljka Trailovića.   

FRfilm6

Veličina slova: