Презентовани потенцијали Прокупља и Топлице
16. маја 2017.
Две бронзе за боксере
18. маја 2017.
Прикажи све

Превентивна акција „Матура“

matura%201111 matura%20prva

 Матуранти ће и ове године традиционално прославити завршетак школовања. С циљем да тај радосни догађај протекене без инцидената и да ученици са прославе матуре понесу најлепша утиске,Министарство унутрашњих послова спроводи  превентивну акцију „Матура“ у свим средњим школама у Србији.

-Полицијска управа у Прокупљу и ове година спроводи превентивну акцију  „Матура“ за ученике свих средњих школа на територији Топличког округа,која се реализује од 28. априла до 9. маја. До сада смо одржали бројна предавања и трибине на тему злоупотреба алкохола и опојних дрога,нарушавање јавног реда и мира,вршење кривичних дела и прекршаја,с циљем да период матурских прослава протекне у најбољем реду,казала је официр ПУ Прокупље,Валентина Радић.

matura1 matura2

Она је овом приликом истакла да након превентивног дела акције у оквиру којег су одржана предавања,следе и акције на терену,што значи да ће припадници ПУ Прокупље бринути о безбедности матураната и испред школа,у школским двориштима,као и у објектима где се одржавају прославе.

Данашње предавање било је намењено ученицима Медицинске школе „Др Алекса Савић“,на којем су се ученици упознали са опасностима и последицама   конзумирања психоактивних супстанци и опојних дрога,кршења јавног реда и мира и непоштовања саобраћајних прописа. Безбедност ученика на територији  општине Прокупље приоритет је  током целе школске године. Тим који је реализовао ову акцију чине припадници ПУ Прокупље,Валентина Радић,Дејан Живковић,Александар Лекић и Саша Миленковић. 

Величина слова: