Rukometni spektakl u Prokuplju
8. marta 2016.
Kiša, za sada, dobro došla ozimim usevima
10. marta 2016.
Prikaži sve

Prigovora i žalbi nije bilo


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DomZdravlja%2021 

Zaštitniku pacijenata u Opštini Prokuplje tokom prošle godine i u prva dva meseca ove godine nije upućena ni jedna žalba niti prigovor na rad zdravstvenih radnika u državnim i privatnim zdravstvenim ustanovama i ambulantama.

Zaštitnik pacijenata Olgica Vučićević rekla je da se tokom 2015.godine obratilo 10 građana za davanje saveta i obaveštanja o ostvarivanju prava iz oblasti zdravstvene zaštite.

 – Pošto zaštitniku pacijenata nije zvanično dostavljena ni jedna prijava ili žalba na rad zdravstvenih ustanova može se zaključiti da su sve službe radile u skladu sa svojim propisima i u interesu pacijenata,izjavila je ona i dodala da su joj se pojedinci obraćali samo zbog davanja saveta i obaveštenja o ostvarivanju prava iz oblasti zdravstvene zaštite.

Prema njenim rečima u svim zdravstvenim ustanovama na vidnim mestima se nalaze obaveštenja o tome kome pacijent i na koji broj telefona može da se obrati ako smatra da su mu uskraćena prava iz oblasti zdravstvene zaštite.

 

– Zaštitnik pacijenata ima za cilj preventivno delovanje. Očigledno je da se na osnovu toga što prošle i u prva dva meseca ove godine zvanično nije evidentirana ni jedna žalba ili prigovor taj cilj i postigao,izjavila je zaštitnik pacijenata Olgica Vučićević. 

Veličina slova: