Центар „Световид“ расписао конкурс за „Живи музеј“
16. маја 2016.
Разговор са посетиоцима
18. маја 2016.
Прикажи све

Пријем за сараднике и волонтере

crveni%20krst%2017_5_1 crveni%20krst%2017_5_%202

 Пријемом сарадника и волонтера у Прокупљу завршена је традиционална акција Недеља Црвеног крста,која је трајала од 8. до 15.маја.

Осим сарадника и волонтера пријему су присуствовали представници основних и средњих школа,Центра за социјални рад,Национална служба за запошљавање-филијала у Прокупљу и појединих удружења.

Секретар Црвеног крста Прокупља Душица Динић рекла је да ни једна хуманитарна акција коју је спровела ова арганизација не би била реализована да није било вредних и мотивисаних сарадника и волонтера.

crveni%20krst%2017_5

– Када човеку треба било каква помоћ ту су увек били ангажовани сарадници и волонтери. Својим учешћем у многим акцијама они су дали велики допринос у пружању помоћи лицима која су се налазила у поплављеним подручјима,лицима којима је требала помоћ у огревном дрвету,основним животним намирницама и спровођењу многих акција Црвеног крста,изјавила је она и додала да је добро што се у последње време у акцијама организације ангажују нови волонтери и сарадници из појединих основних школа и Медицинске школе Др. Алекса Савић.

Током трајања Недеље Црвеног крста најбољим ученицима прокупачких основних и средњих школа,који су учествовали у литерарно-ликовном конкурсу на темуКрв живот значи”, додељене су награде.

За ученике основних школа организован је квиз на тему Шта знаш о здрављу и Шта знаш о Црвеном крсту,а мајкама новорођених беба у недељи Црвеног крста уручени су поклони.

Величина слова: