Venci na spomenik Kosti Vojinoviću
28. februara 2017.
Raspisan Đurđevdanski književni konkurs
2. marta 2017.
Prikaži sve

Priznanja za toplička vina


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

top_vin_2 top_vin_3

Na Međunarodnom sajmu vina i vinogradarske opreme,koji je održan u Beogradu od 23. do 26.februara,dodeljena su priznanja najkvalitetnijim proizvođačima vina. Svoje proizvode na ovoj privrednoj manifestaciji  izložilo je oko 150 vinogradarskih kuća iz Srbije,Italije,Grčke,Hrvatske,Republike Srpske,Slovenije i drugih zemalja.

Vino Tribus villa pinot noir roda 2015. godine proizvedeno u vinariji Toplički vinogradi d.o.o. u Gojinovcu kod Prokuplja dobilo je zlatnu diplomu,a vino Epigenija cabernet sauvignon roda 213. srebrenu diplomu.

top%20vin4 

 

Tim povodom ove vinograde posetio je zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović koji je rekao da radom ove firme prokupačka opština nastoji da ponovo bude prepoznatnjiva po proizvodnji kvalitetnog grožđa i vina.

– Prokuplje i Toplica su nekada u našoj zemlji i inostranstvu bili poznato po velikim površinama pod vinovom lozom i proizvodnji najkvalitetnijih vina. Ohrabruje činjenica da se iz godine u godinu povećavaju vinogradarske površine i da je sve veći broj mladih krenulo da se bavi ovom granom poljoprivrede. Prirodni potencijali prokupačke opštine i Toplice idealni su za proizvodnju kvalitetnog grožđa,a samim tim i vina koja se sve više traže na probirljivom domaćem i inostranom tržištu,rekao je on i podvukao da podršku unapređenju i razvoju vinogradarstva podsticajnim merama želi da pomogne Ministarstvo poljoprivrede i lokalna samouprava.

On je posebno naglasio što se u ovoj firmi iz godine u godinu u proizvodnji i preradi grožđa primenjuju standari EU.

– I ove godine,kao i prošle,naša vina su od strane stručnog žirija dobila vredna priznanja. Poslovna politika  firme,čiji vinogradi se prostiru na površini od 35 hektara,isključivo je usmerena na proizvodnji kvalitetnog grožđa i vina,izjavio je menadžer u Topličkim vinogradimaDragan Kovačević istakavši da su dobijena visoka priznanja obaveza više da se stalno radi na unapređenju tehnologije u proizvodnji.

Prema njegovim rečima,nakon završetka rezidbe koja je počela pre nekoliko dana,u drugoj polovini marta krenuće se sa sadnjom novih čokota na površini većoj od 15 hektara,od koji će se 11 hektara nalaziti pod sortom prokupac”.   

Veličina slova: