Bogato Kulturno leto
19. juna 2015.
Veče starogradskih pesama
23. juna 2015.
Prikaži sve

Program manifestacije „Dani višnje“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

visnjicica2222 visnjicica%20visnjicica%2022222223

Odbor za organizaciju Desete privredno-turističke manifestacije „Dani višnje“,  ustanovio je program  ove manifestacije,koju po prvi put zajedno organizuju Opština Prokuplje i mesna zajednica Velika Plana.

„Dani višnje“ ove godine svečano će biti otvoreni u Prokuplju,4.jula,u prostorijama „Olimpik rezidensa“,sa početkom u 11 sati. Manifestaciju će zvanično otvoriti predsednik Opštine Prokuplje i predsednik organizacionog odbora Miroljub Paunović.
U okviru programa biće održana predavanja na temu “Savremena agrotehnika gajenja oblačinske višnje“ -prof. Saša Milosavljević,„Žilogriz i mere suzbijanja“ -dr Novica Ilić i „Biljne bolesti i program zaštite“,savetodavac PSS,Snežana Jović.

Za 13 sati planirano je otvaranje mini sajma proizvoda od višnje i meda,gde će se svojim proizvodima predstaviti proizvođači iz Toplice.

Manifestacija će biti nastavljena u Velikoj Plani,gde se tradicionalno održava Sabor,uz prigodan program,folklor,trubače,pevače,  a u 22 časa predviđen je veliki vatromet .

Drugog dana nastavlja se zabavni program,u okviru kojeg će biti izabrana „Mis višnje“,najlepše uređeno dvorište i  najuspešniji proizvođači višanja,vina i rakije.

 

Veličina slova: