Završena rekonstrukcija puta i mosta
25. novembra 2017.
Izvanredan uspeh prokupačkih šahista
28. novembra 2017.
Prikaži sve

Proizvodi iz Prokuplja na Sajmu etno hrane


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede,  šumarstva i vodoprivrede u Beogradu je od 22. do 25. novembra održan 12 Sajam etno hrane i pića pod sloganom „ Utemeljenje robne marke etno proizvoda“. Na ovoj smotri tradicionalnih prehrambenih proizvoda, koji su najvećim delom napravljeni ručno i od organskih gajenih sirovina, bilo je izloženo više od dve hiljade  različitih proizvoda iz zemlje i inostranstva.

Jedini poljoprivrednik iz Toplice koji je prezentovao svoje proizvode bio je član  Voćarsko vinogradarske zadruge „ Maxim s- Comfort“ Miša Petković iz prokupačkog sela Gornja Stražava.

-Na svom štandu izložio sam ulje, brašno, slatko i kompot od tikve, kao i proizvode od drena, divlje trešnje i žira.  Interesovanje za ovim proizvodima, kao i domaćom rakijom i vinom, bilo je iznad svih očekivanja, tako da u narednom periodu očekujem i sklapanje poslovnih ugovora, rekao je Petković dodavši da mu je pomoć za učešće na ovoj značajnoj poljoprivrednoj smotri  pružio Zadružni savez Srbije.

-Dobro je što poljoprivrednici Prokuplja koriste sajmove za prezentaciju, ne samo svojih proizvoda, nego i celokupne poljoprivrede  i privrede  našeg kraja, rekao je zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović dodavši da je dobro što se iz godine u godinu povećava broj poljoprivrednih gazdinstava koji se bave organskom proizvodnjom.

Paunović je naglasio da poljoprivrednici svojim učešćem i prisustvom na sajmovima  stiču i  znanja o  novim tehnologijama i primeni naučnih dostignuća u praksi.

 etno-hrana   

Veličina slova: