Еколошки чамац одушевио Прокупчане
5. августа 2016.
Министар Вербић на Видојевици
9. августа 2016.
Прикажи све

Производна пракса и током лета


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Polj%20dobro%201

За ученике Пољопривредне школе Радош Јовановић Сељау Прокупљу који се школују за занимање пољопривредни техничар нема одмора. Док се основци и средњошколци током лета одмарају, они на школској економији обављају производну праксу.

Професор Мирослав Митровић каже да је по плану у програму сваке,па и ове године,планирано да ученици у јулу и августу имају производну праксу у трајању од 15 радних дана.

– Највећи део праксе ученици имају у пластеницима где се производи парадајз,краставац и паприкa. Стечено знање у учионицама и кабинетима ученици проверавају и проширују на школској економији,рекао је Митровић и додао да су један део праксе ученици имали и у воћњацима под шљивом.

Директор Пољопривредне школе Небојша Бјелић наглашава да је интересовање за упис свршених основаца ове године било изузетно велико.

– У односу на прошлу,у школској 2016/2017. години уписало се 20 одсто више ученика. Ове школске године по први пут у школи је уписано 15 ученика за занимање цвећар-вртлар,истиче он и додаје да су при крају радови на уређењу школског дворишта,кречењу учионица и ходника и фарбању столарије. 

Директор Бјелић је додао да школа продаје своје јато кока носиља и да се заинтересована лица за куповину могу јавити запосленима на школској економији.

 

    

Величина слова: