Vulin – Čuvajte sećanje na “gvozdene” junake
6. novembra 2017.
Bogat program za Dan škole
8. novembra 2017.
Prikaži sve

Projekat dao dobre rezultate


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

obilazak%20polj_%2011

Projekat  Ministarstva poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva pod nazivom „Povećanje kvaliteta mleka primenom dobre higijenske prakse na poljoprivrednim gazdinstvima“ na području prokupačke opštine dao je dobre rezultate,izjavio je zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović koji je danas obišao gazdinstvo Slađane Radosavljević u selu Mađare.

Osnovni cilj projekta  je bio je smanjenje mikroorganizama i  bakterija po litri mleka

Paunović  je naglasio da je realizacija  ovog projekta i rezultati  koji su ostvareni  dobar primer kako treba da se uspostavi saradnja između stručnjaka i samih proizvođača.

-Uz primenu novih naučnih dostignića i standarda i angažovanju savetodavaca  rezultati neće izostati,ističe on i naglašava da je gazdinstvo Radosavljevića primer dobre prakse kojeg treba slediti.

Savetodavac  za stočarstvo  Poljoprivredno stručne službe u Prokuplju Duška Petrović izjavila je da je projekat na području naše opštine trajao šest meseci.

-U  gazdinstvu  Radosavljevića na početku je bilo 335 hiljada mikroorganizama po litri mleka ali se nakon poboljšanja  higjene u  štalama, pravilnim postupkom prilikom muže,higijenom opreme za mleko i drugim preduzetim merama kvalitet se poboljšao,izjavila je ona i dodala da je na kraju projekta zabeleženo 17 hiljada mikroorganizama po litri mleka.

– Sve savete savetodavca  iz PSS primenila sam u praksi što je dovelo do znatnog poboljšanja kvaliteta mleka i sada očekujem da se u najskorije vreme računaju i ti parametri za određivanje otkupne cene mleka a ne samo po masnoj jedinici, rekla je Slađana Radosavljević.  

krave%2011

Veličina slova: