FEDES uveseljava najmlađe
29. marta 2017.
Koncert „Tropiko benda“ za Uskrs
31. marta 2017.
Prikaži sve

Projekti za kvalitetniji život Roma


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

romi%201%201

Društvo “Roma” Prokuplja u partnerstvu sa lokalnom samoupravom realizovala je projekat pod nazivom “Izgradnja kapaciteta mladih romskih aktivista u Prokuplje”. Projekat je podržan od strane Evropske unije i Vlade Švajcarske preko programa Evropski PROGRES.

Koordinator projekata Dejan Živković naglasio je da je tokom izrade projekta održano šest treninga u kojima je učestvovalo 12 mladih Roma i Romkinja.

Izrada projekta trajala je od septembra prošle do marta ove godine. U samom dokumentu naznačeni su pravci rada romske zajednice u cilju poboljšanja života i rada ove kategorije društva,izjavio je Živković i dodao da projekat treba da bude usvojen na sednici Skupštine Opštine.

Saradnik u izradi Nacrta lokalnog akcionog plana za inkluziju Roma i Romkinja u Opštini Prokuplje Bogdanka Tasev- Perinović iz Novog Sada naznačila je izuzetnu važnost ovakvog jednog strateškog dokumenta u lokalnoj samoupravi kojim se daju smernice za uključivanje romske populacije u oblasti unapređenja stanovanja i zdravstvene zaštite,obrazovanja,zapošljavanja i drugih oblasti života.

– Usvajanjem Nacrta od strane odbornika Skupštine Opštine stvoriće se mogućnosti da se za realizaciju mnogobrojnih projekata dobiju sredstva od lokalne samouprave,nadležnih ministarstava,domaćih i međunarodnih donatora,izjavila je ona i dodala da od samih učesnika izrade dokumenata najviše zavisi realizacija programskih aktivnosti.

 Vremenski okvir za realizaciju LAP-a je od jula 2017. do decembra 2020. godine.   

romi%202%201

Veličina slova: