Почела Недеља Црвеног крста
8. маја 2017.
Музеји Србије у гостима
10. маја 2017.
Прикажи све

Прокупачка публика уживала у филмовима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 film%20kraj

По завршетку још једног Прокупачког фестивала кратког филма,ове године шестог,уследила је додела награда ауторима најбољих филмова. Без обзира на то што је жири морао прогласити најбоље,у једном се ипак сви слажу,прокупачка публика је имала прилику да види најбоља филмска остварења.

Четири дана овогодишњег фестивала Прокупчанима су донела 82 филма из 35 земаља. Жири,кога су чинили глумица Ева Рас,композитор Зоран Симјановић и редитељ Ратко Орозовић,једногласно је донео одлуку да се у категорији документарног филма награда додели Амару Спахићу за филм „Човјек челичне воље“. У истој категорији специјално признање додељено је Мохамеду Алмуганију из Палестине за филм „Shujayya“.

У категорији експерименталног филма за најбољи је проглашен филм “Имаго“,док је специјално признање додељено Максу Макаду за филм „Switch“. Најбољи играни филм је „Juliet“,док је „Mothers Embrace“ у овој категорији добио специјално признање.

За најбољи анимирани филм проглашен је филм „0+АB“(Реза Хадини,Иран),а у истој категорији специјално признање отишло је у Турску „Mr.Selfish“(Cansu Karaman).

Директор овог фестивала Жикица Јовановић је нагласио да је жирију било најтеже да донесе одлуку о томе који је најбољи домаћи филм. Овог пута то је био филм Крунослава Јовића „Флипоскоп“,а Зорану Таировићу додељено је специјално признање за филм „Папирнати живот“.

Под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Општине Прокупље,Прокупачки фестивал кратког филма организовали су Филм клуб Прокупље,Дом културе „Радивој Увалић Бата“,галерија „Фил-арт“ и Народни музеј Топлице.

 

Величина слова: