Сутра прекид водоснабдевања због радова
3. априла 2017.
Књиге на поклон
6. априла 2017.
Прикажи све

Прокупачки Дом ученика најуспешнији на Домијади

dom%20ucenikak1

Поводом постигнутих резултата остварених на Домијадама у Нишу и Књажевцу,данас је у Дому ученика средњих школа у Прокупљу одржана конференција за новинаре. 

 – Ове године  Дом ученика средњих школа у Прокупљу остварио је изванредне резултате на одржаним Домијадама,чиме смо се приближили највећим Домовима када су у питању такмичења и освајање награда,као што су а то су у  Зајечару,Врању,Нишу и Лесковацу. Наш Дом стао је у исти ранг са најуспешнијима и то је наш до сада највећи успех.  Драго нам је што нам деца бораве у најсавременијим условима,али нам је такође веома битно  оно што радимо унутар Дома,а то је васпитно-образовни програм,о чему најбоље говоре и ови резултати,казала је директорка Дома ученика средњих школа Прокупље,Јелена Вуковић.  Она се овом приликом захвалила свима који су допринели оваквом успеху,првенствено ученицима и васпитачима,као и њиховим професорима,директорима школа, родитељима и свим установама које које их подржавају у свему што раде.   

dom%20ucenikak2 dom%20ucenikak3

 На 22. регионалној спортској Домијади која је одржана 25. марта у Књажевцу,  прво место освојила је мушка одбојкашка екипа ( Стефан Миленковић,Марјан Светозаревић,  Миљан Радоичић,  Урош Динић,  Млош Стефановић, Александар Првуловић,  Марко Чарапић,Милентије Миленовић) коју је предводио васпитач Миладин Радоичић.  Освојено је и друго место у појединачном шаху,које је припало ученику Марку Богдановићу и васпитачу  Млану Лазовићу.

 На Домијади културног стваралаштва,одржаној 1. априла у Нишу,  ови ученици заједно са својим васпитачима  освојили су много награда. Готово да није било  дисциплине у којој нису постигли запажене резултате.  За освојено прво место у категорији поетски приказ  заслужна је васпитач Драгана Арсић Прибановић и извођачи Ивана Јанковић,Никола Стојковић,уз техничку подршку  Милоша Стефановића и Светлане Миленковић. Такође прво место у макетарству освојила је екипа предвођена васпитачем  Драганом Велић Стебих ,а њу су чинили  Марјан Светозаревић,  Миљан Радоичић,  Стефан Миленковић и Марко Јовановић.  Друго место освојио је и драмски приказ  ученика Николе Стојановића,Милице Јанаћковић,Марије Радовић,  Иване Минчић,  Милантија Миленковића и Александра Стојилковића.Најбољу мушку улогу остварио је Никола Стојковић.   Аутор мозаика Александар Милетић освојио је друго место,  као и  Марија Коларевић у области костимографије.

 У категорији популарне музике наступио је музички оркестар у  чијем су саставу Јана Трајковић,  Нкола Стојковић,Стефан Петровић и Вељко Митровић,којем је припало детноруго место. Уз пратњу овог оркстра наступио је Милентије Миленковић,који се такмичио у категорији народне и  музике и освојио треће место.

   Дом ученика средњих школа у Прокупљу има  140 корисника ,од којих је 80 ученика учествовало на такмичењима.   И поред најсавременијих услова за боравак и рад у Дому,стално се ради на унапређењу васпитно-образовних програма,као и услова боравка. Вуковић је овом прликом истакла да је Компанија Телеком Србија донирала комплетну оптику вредну 350 хиљада динара којом ће бити омогућен најбржи приступ интернету.

Величина слова: