Отпис камате и рате за порески дуг
24. маја 2016.
Одржана трибина о вршњачком насиљу
26. маја 2016.
Прикажи све

Прокупачки матуранти пред уписом на факултете

 

maturanti 

Великом журком у школском дворишту 125 матураната прокупачке Гимназије опростило се данас од школских дана и својих професора.

– Сигуран сам да ће сви они уписати жељене факултете,пре свега на државним факултетима у Нишу,Београду,Новом Саду и другим градовима,само је питање ко ће од њих успети да оствари и буџетско финасирање студија,што је и најважније за већину,рекао је директор Гимназије Вучеља Раденовић.

Он је истакао да је ово добра генерација,у којој је много одличних ђака и петнаестак вуковаца и једна је од многих успешних генерација које су завршиле ову школу,а  касније и факултете и  дале допринос свеукупном друштвеном развоју Србије.

maturanti2

– Прокупачки матуранти током четири године школовања постигли су запажене резултате на републичким такмичењима из свих предмета,али су били изузетни на спортским  такмичењима тако да ће многима тај спортски дух и изузетна кондиција помоћи у даљем школовању,казао је Раденовић.

Матуранти су данас као и обично пуни ишчекивања и увек весели када заврше школу. Та радост није се мењала током деценија,без обзира на околности и економску ситуацију у којој су матурирали.

Већ по традицији своје матурско вече први прослављају матуранти Гимназије,већ сутра увече,тако да ће упркос кишном времену наш град сијати ведрим бојама младости у свечаним тоалетама.

 

Величина слова: