Додељене Видовданске повеље
28. јуна 2017.
Општина Прокупље наградила талентоване ученике
30. јуна 2017.
Прикажи све

Прокупачки Музеј у Београду


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

muzej%20bgd%2011

После гостовања са изложбом о Топличком устанку,Народни музеј Топлице,поново је био гост српске престонице. У Медија центру „Одбрана“ заједничким снагама прокупачки музеј и Музеј жртава геноцида из Београда,организовали су трибину и промоцију издања и активности оба музеја. Прокупачки музеј је представио своја издања објављена у 2017. години,први број “Топличког зборника“ и књигу Петка Маријановића „Топлички устанак 1917. године.“

Њихове колеге из београдског музеја,Вељко Ђурић,Александар Стојановић и Далибор Денда,представили су издаваштво и филмску продукцију своје куће.

Истичући важност сарадње ове две истородне установе културе,директор Народног музеја Топлице Дарко Жарић је нагласио да је веома важно да су још једном  у нашој престоници подсетили јавност на велики и значајан датум,стогодишњицу Топличког устанка.

-Врло је важно да упознамо јавност са значајем овог историјског догађаја  и још једном на овај начин обележимо стогодишњицу Топличког устанка,подвукао је Жарић и додао да је изузетно задовољан сарадњом прокупачког и београдског музеја и да се нада да ће се она и убудуће  наставити.

Овом приликом Музеј жртава геноцида приказао је почетак новог дугометражног документарног филма „Judenlager Semlin“,чија  премијера је заказана у оквиру програма обележавања 75 година од страдања српског народа у немачко-хрватској офанзиви на Козари.

Величина слова: