Сутра прекид водоснабдевања због радова
3. априла 2017.
Књиге на поклон
6. априла 2017.
Прикажи све

Прокупачко позориште награђено у Софији


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

nagrada%20u%20sofiji

На Балканском позоришном  фестивалу камерних форми за аматере у Софији,позоришна представа „Женско јеванђеље“ Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“,рађена по тексту Душка Радовића,а у режији и адаптацији Срђана Живковића,освојила је два признања. Срђан Живковић је награђен за режију,док је представа у целини добила прву награду за музику.

 Прокупачако позориште наступило је у конкуренцији од 13 представа из Бугарске и Македоније,а гостовањем на Фестивалу у Софији наши глумци представили су се монодрамом „Аризанска прича“,којој је припала награда за мушку улогу.

-Вредан рад и посвећеност колектива Дома културе и наших сарадника још једном је резултирао наградама.  „Женско јеванђеље“,чији су део наши верни гледаоци могли да погледају на академији поводом Светског дана позоришта,у целини ће извести почетком маја,   као нову премијеру на вечерњој сцени  у Дому културе,нагласила је директор Дома културе Тијана Петровић.

-У Бугарској смо добили награде за режију и музику. Како би изгледала представа са режијом и музиком без глумаца. Наравно,не би постојала. Зато,пре свега захвалност глумцима и глумицама у овој представи,који су успели да изнесу моје идеје. Сценска визија ове драматизације заснива се на кабаретско-јонескуовским покретима,које веома лепо доносе глумице у „Јеванђељу“,а то је и жири у Софији,иначе веома еминентан препознао и тако и оценио,истакао је режисер представе „Женско јеванђеље“ Срђан Живковић.

У овој представи,која је рађена према оригиналном тексту „Женски разговори“играју Марија Будић,Биљана Стошић,Марија Окичић,Бисерка Милосављевић,Зоран Раденковић и Срђан Живковић.

И овог пута организатори су заједно са учесницима после Фестивала,испред установе културе „Кирило и Методије 1924.“ у Софији посадили ново дрво пријатељства.    

Величина слова: