Концерт ученика Музичке школе
6. јуна 2017.
Нови роман Сибина Шовића
8. јуна 2017.
Прикажи све

Прокупчани трећи на играма пријатељства у Кочевју


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ekipa1

Екипа ученика из Прокупља,која је од 2. јуна боравила у Кочевју у Словенији и учествовала на Играма пријатељства 2017. године  међу екипама из различитих европских земаља забележилa је одличан резултат.

Ове међународне спортске игре који окупљају школску омладину из европских земаља организују се традиционално од  1993. године .

  – Тешко је бити објективан и скроман,када вам је још увек срце на трибинама стадиона у Кочевју,а песнице стиснуте док бодрите своју екипу. Наша деца су потврдила да су равноправни чланови велике европске породице,да прихватају различите културе,да су дружељубива и срдачна,а то је у данашње време потребније него раније.   Ово је за нашу децу,као и за нас,представнике делегације,незаборавно искуство  које ће засигурно дуго трајати. На овај начин још јаче учвршћујемо пријатељске везе са братском општином Кочевје,рекао је председник општине  Александар Симоновић  који је предводио нашу делегацију у Кочевју .

ekipipa%203

  – Веома сам задовољан и радним делом програма који се односио на делегације општина,при чему су дате смернице за даљу сарадњу општина које су учествовале на овој манифестацији,  додао је Симоновић.

 Председник Симоновић је овом приликом истакао да ће се Општина Прокупље потрудити да обезбеди услове како би у  догледно време организовала  ову престижну манифестацију.

 –  Желимо да и наш град осети тај дух пријатељства,сарадње и позитивне енергије коју може да промовише само наша омладина,што је потврђено на овим Играма пријатељства. Користим прилику да захвалим свим спонзорима који су помогли одлазак наше екипе у Словенију,а посебну захвалност руководству пријатељскога Кочевја,на срдачности и одличној организацији,нагласио  је  Симоновић.

ekipa2

 – Имајући у виду да је ово прво учешће наше екипе на оваквом такмичењу ,многи детаљи програма су за нашу  децу били непознаница.  Жеља за дружењем,разменом искустава,упознавањем са културама других европских народа,као и тежња за постизањем што бољег резултата,били су основни мотиви наше екипе – истакла је већница за образовање,спорт и омладину Маја Ранђеловић,која је са екипом боравила у Кочевју.

 – Тамо далеко,Пукни зоро…орило се улицама братског Кочевја,праћено одушевљењем  како житеља Кочевја,тако и осталих делегација учесника програма Игара пријатељства.

На младима свет остаје – каже наша народна,и зато као одговорна власт морамо ту младост да подстичемо,да им ширимо видике,сузбијамо предрасуде,а то се постиже,како кроз квалитетно образовање,тако и кроз неформално образовање путем  дружења  са младима из Европе и читавог света. Посебно ми је драго што је екипа,без обзира што је била први пут на играма,достојно бранила боје своје државе и свог града – додала је Ранђеловићева.

 Млади су се вратили  богатији за једно велико искуство,  нова пријатељства и познанства са младима из Немачке,Пољске,Словеније,Енглеске која ће трајати вечно.

 – Била ми је част да предводим ове ,,младе амбасадоре". Посебно сам задовољан што сам,проводећи са њима 24 сата,као и са осталим екипама у непосредном контакту,имао прилику да се уверим да су млади највеће богатство,да за њих не постоје разлике међу људима и што је најбитније да су  добри људи,изјавио је  професор физичке културе,Миладин Радојичић,који је предводио ову спортску екипу на такмичењу.

  

Величина слова: