Центар „Световид“ расписао конкурс за „Живи музеј“
16. маја 2016.
Разговор са посетиоцима
18. маја 2016.
Прикажи све

Прокупчани уживају у данима Музеја

dani%20muzeja1 dani%20muzeja%202

 Тематски назив овогодишње манифестације  „Десет дана од 10 до 10“,„Мој музеј мој град“ у потпуности је оправдао своје име. Од 12. маја одкад је почела ова манифестација,Народни музеј Топлице је место,које у нашем граду окупља највећи број посетилаца.

Директор ове установе Дарко Жарић истиче,да су већ сада задовољни посећеношћу програма,јер су садржаји тематски веома различити и интересантни,тако да наши суграђани могу да чују и сазнају многе важне ствари из различитих области живота,али и о нашем крају,који кроз овакве манифестације,увек и изнова упознајемо.

Само неки од овогодишњих програмских садржаја,који су привукли велику пажњу,били су књижевно поетско вече,које је организовала Књижевна омладина Прокупља,затим наступ Плесног центра „Стар“,као и  представа на енглеском ученика Основне школе „9. октобар и „Ратко Павловић Ћићко“.

dani%20muzeja3

Занимљива су била и предавања Историјског архива Топлице,на тему професионалне орјентације,а посебну пажњу наших суграђана привукла је пројекција документарне емисије „Варошарије Прокупље 1989“ и „Поклони се и почни“.

У оквиру „Десе дана од 10 до 10“,у сарадњи са школама,организоване су и забавне радионице за ученике прокупачких школа на којима,како сами кажу,кроз пројекције филмова,фотографије и разне презентације,увек сазнају неки нови податак о својој локалној историји. Предавање о повлачењу српске војске преко Црне Горе и Албаније и њихово превожење до Грчке,одржао је председник Удружења резервних војних старешина из Прокупља Санде Петкоски.

Да је музика оно што највише опушта и у чему се највише ужива,показало је одушевљење публике на концерту Дечијег хора прокупачког Дома културе и  ученика и наставника Основне музичке школе „Корнелије Станковић“ у Прокупљу. 

Величина слова: