Javna prezentacija
10. marta 2017.
Jubilej škole
13. marta 2017.
Prikaži sve

Prokupčani zainteresovani za francuski film


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

frNCUSKI%20FILM1 

Petodnevni francuski karavan u Prokuplju je otvoren  projekcijom filma „Gazele“. Sa ovim filmskim festivalom u naš grad stigla je i direktorka francuskog instituta u Nišu Marion Vio.

Ona je u toku dana u prokupačkim školama održala radionice,na kojima je sa decom razgovarala o istoriji i kulturi.
-Nastojaću i ubuduće da radim na tome da naša saradnja bude jača i čvršća. Zaista mi je drago što ovde  puno ljudi i dece voli francuski jezik i kulturu. Ovaj filmski festival je prvi put u Prokuplju,ali sigurno ne i poslednji,istakla je Marion.
 
Prokupačka publika je sa velikom pažnjom i interesovanjem pratila film „Gazele“,a među publikom je najviše bilo učenika i nastavnika francuskog jezika iz prokupačkih škola.
 
Ostali filmovi ovog karavana,biće prikazani takođe u muzeju i to 13. 14. i 15. marta u 19 časova.
Svi oni koji vole francuski film,sada mogu da uživaju u najnovijim filmskim ostvarenjima iz ove zemlje i u našem gradu,zahvaljujući  Film klubu Prokuplje,Udruženju srpsko-francuskog prijateljstva „ General Šarl Tranije“ u Prokuplju,ali i Francuskom institutu u Nišu i Narodnom muzeju Toplice. 
Veličina slova: