Мед за кориснике “Сунца”
13. јануара 2016.
Обележена годишњица формирања бригаде
15. јануара 2016.
Прикажи све

Прокупље и Топлица привредно се уздижу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

privrednici%2022

Начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић,председници општина Прокупље и Куршумлија Мирољуб Пауновић и Радољуб Видић и чланица Општинског већа задужена за инвестиције,пројектну документацију и локалну самоуправу Општине Прокупље Маја Башић обишли су производне погодне приватних фирми “GAMA consultingdoo,“Toplica Gradnjа “ и “ČIPdoo.

Власници прокупачких фирми упознали су руководство локалних самоуправа о досадашњем раду,као и плановима за наредни период. Након обиласка производних погона и разговора се руководством фирми председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић рекао је да је пословање ових предузећа пример који треба да се следи.

– “GAMA consulting doo,„Toplica Gradnja“ i „ČIP“ doo су фирме које из године у годину постижу добре производне и финансијске резултате. Оно што карактерише рад ових фирми,у којима ради скоро 250 радника је то што оне раде за познате купце,односно послују са иностраним фирмама као што су ЛЕОНИ,Трајал корпорација и друге познате и реномиране фирме,рекао је Пауновић и додао да су ове прокупачке фирме знатно добринеле запошљавању младих и стручних људи  производних занимања.

Према његовим речима,руководство и менаџмент прокупачких фирми има визију дугорочног развоја. Председник Општине је истакао да ће локална самоуправа,у оквиру својих надлежности,пружити све видове помоћи,као што су додела субвенција за запошљавање нових радника,израду инвестиционих пројеката и инфраструктуре.

 – Прокупље и Топлица се полако али сигурно привредно уздижу. Није ово неки велики помак,али је добар знак да је кренуло набоље. Сигуран сам да ће у наредном периоду тај помак бити већи и да ће се самим тим повећати стопа запослености и побољшати стандард људи,изјавио је Пауновић

Представник Регионалне привредне коморе Ниш Драган Пауновић наглашава да су мала и средња предузећа окосница развоја привреде Топлице и Прокупља.

– Битно је нагласити да фирме које смо посетили раде највећим дело за иностране мултинационалне компаније по светским стандардима,рекао је Драган Пауновић и нагласио да је добро што је је дошло до сусрета руководства Топличког управног округа,општина Прокупље и Куршумлија са привредницима малих и средњих предузећа.

 

Начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић изјавио је да ће оваквих посета бити и у наредном периоду,не само у Општини Прокупље,него и у Житорађи,Блацу и Куршумлији. 

Величина слова: