Nagrađeni najuspešniji studenti
25. decembra 2015.
Mališani dobili novogodišnje paketiće
30. decembra 2015.
Prikaži sve

Promocija novog broja TOK-a


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

urednistvo%20casopisa%20TOK Promocija%20casopisa%20TOK%20%20u%20Narodnoj%20biblioteci%20Rade%20Drainac%20u%20Prokuplju

Promocijom 52. broja časopisa TOK završavaju se ovogodišnja kulturna dešavanja u Prokuplju. Novi broj časopisa za književnost,umetnost,kulturu i društvena pitanja publici su predstavili urednici redakcijskih rubrika Milka Tošić,Dragan Barjaktarević,Saša Milovanović i Ljubiša Krasić,dok se glavni i odgovorni urednik Dragan Ognjanović zahvalio Ministarstvu kulture i Opštini Prokuplje na finansijskoj podršci,kao i autorima koji su svojim tekstovima obogatili njegov sadržaj.

– Uz 52. broj TOK-a zima će biti toplija,vreme ispunjenije smislom,upoznaćete nove ljude,nove predele i saznati ono što niste znali,poručio je čitaocima Ognjanović.

A ono što do sada nije ispričano,to je priča o Draincu Svete Maksimovića. O školstvu u Toplici pisao je Nebojša Anđić,o moralu Mića Najdanović,dok je istorijski deo u časopisu posvećen Gvozdenom puku i arheološkom parku Pločnik.

Čitaoci će u ovom broju imati priliku da se druže sa dobitnicima nagrade „Drainac“ Živoradom Nedeljkovićem i Draganom Borisavljevićem,kao i sa poznatim topličkim pesnicima i članovima književne omladine. Bogat književni sadržaj ulepšale su ilustracije Bate Stajkovića i Marije Mladenović. Prema najavi izdavača,novi broj TOK-a biće objavljen u proleće 2016. godine.

Veličina slova: