Počele pripreme za Dane višnje 2016
23. maja 2016.
Nedelja posvećena maturantima
25. maja 2016.
Prikaži sve

Promocija Omladinskog foruma „Vlasina 2016“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Vlasina%201

U Opštini Prokuplje održana je promocija Omladinskog foruma „Vlasina 2016“,na kojoj su,pored prokupačkih srednjoškolaca,prisustvovali i većnica za obrazovanje Maja Ranđelović i predsednik Foruma mladih Valentino Popović.

– Doprinosi koje lokalna samouprava ulaže u nesmetano funkcionisanje škola,obrazovni,kulturni,privredni,sportski i uopšte društveni razvoj mladih vredni su svake pohvale,rekla je većnica Ranđelović i dodala da Opština Prokuplje podržava mlade aktiviste iz Prokuplja za učešće na omladinskom kampu „Vlasina 2016“.

Projekat Omladinski forum „Vlasina 2016“ ima za cilj da pruži znanje,informacije,alate,kontakte i motivaciju omladinskim aktivistima iz Srbije i Republike Srpske,kako bi svojim aktivnostima doprineli razvoju ne samo civilnog sektora,već i celokupnog društva.

– Kroz razne aktivnosti projekat se bavi motivacijom mladih za preuzimanje aktivne uloge u razvoju lokalne zajednice,podsticanjem preduzetničkog duha,kao i razvojem kreativnosti i upotrebom praktičnih veština u svakodnevnom životu i radu,istakao je predsednik ovog foruma Valentino Popović,dodajući da je prošlogodišnji kamp bio dobar pokušaj i prilika da se forma klasičnih seminara izmesti u prirodno okruženje,što se pokazalo kao dobra zamisao.

Prošle godine je kamp okupio 300 učesnika,a ove godine se očekuje da taj broj bude povećan za još 500 zainteresovanih srednjoškolaca i studenata. Ovaj forum je osmišljen kao edukativni kamp koji je tematski podeljen u nekoliko modula,u okviru kojih studenti i srednjoškolci pohađaju predavanja i interaktivne radionice različite tematike,od preduzetništva,lokalnog aktivizma,upravljanja projektima,pronalaženja finansijera za realizaciju svojih aktivnosti,preko umetnosti i sporta do ekologije i zdravog života.

Prokupački srednjoškolci su ovom prilikom pitali sve što ih interesuje u vezi ovog projekta i pokazali veliko ineresovanje za učestvovanje u najvećem omladinskom  kampu u Srbiji „Vlasina 2016“.

Projekat je podržan od strane Ministarstva prosvete,nauke i tehnološkog razvoja,Ministarstva omladine i sporta,Kancelarije za Kosovo i Metohiju i drugih institucija.   

Vlasina%202

Veličina slova: