Посета новоотвореној згради Дома културе
3. новембра 2016.
Неопходна примена прописа
7. новембра 2016.
Прикажи све

Прва самостална изложба Славише Болчине


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bolcina1

 Првом самосталном изложбом слика љубитељима сликарства у холу биоскопа Топлица представио се Прокупчанин Славиша Болчина.

-Сликарство је саставни део мог животног позива. Моје прве слике су настале из хобија,а надахнуће налазим у природи,старим грађевинама и свему што на неки начин обележава град у коме живим,рекао је поводом отварања своје прве изложбе слика Болчина.

bolcina2

Свој сликарски таленат овај  стваралац је усмеравао у више праваца,стварајући као дизајнер што му је и занимање,али и радећи на анимацији,веб дизајну и програмирању.

Према речима руководиоца  ликовне секције Дома културе Милана Илића,Болчина је овом изложбом добио своје место у миљеу ликовних стваралаца.

За овим уметником је већ велики број награда. Најпре је деведесетих година прошлог века добио награду листа Политика за најуспешнији дизајн аутомобила за трећи миленијум. Убрзо после тога и позицију дизајнера у компанији Хисар,на којој остаје до 2001. године када почиње да се бави анимацијом,веб дизајном и програмирањем. Наредне године почиње да ради у аустријској фирми Активмедиа као главни дизајнер на рекламној кампањи за енергетски напитак Power Horse. После тога повремено борави у Аустрији радећи на дизајну амбалаже за познате аустријске произвођаче. Бројним рекламним кампањама учествује у изради компјутерских игара,а од 2008. године се запошљава у аустријској компанији Аутвју као програмер,где и данас ради.

Величина слова: