Pčelari i voćari u školskim klupama
16. marta 2017.
Šahisti „9. oktobra“ idu na Republičko takmičenje
20. marta 2017.
Prikaži sve

Publika uživala u komediji „Kaskader“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kaskader1 kaskader2

Premijera predstave „Kaskader“ ,koju su po tekstu Bratislava Petkovića,a u režiji Milana Ilića Trše,pripremili glumci  Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“,održana je sinoć u prepunoj sali Doma kulture u  Prokuplju.

Ljubitelji pozorišne umetnosti imali su priliku da uživaju u izvanredno napisanoj priči o romantičarskoj generaciji osamdesetih godina prošlog veka. Glavni lik,Mile Šejn ,dubler i kaskader u mnogim filmovima,iako u godinama,priča svoju bolnu  i setnu biografiju. San o slavi,bogatstvu i ženama ga ne napušta . Pričajući sagovornicima o svojim velikim uspesima,pokušava da prikrije bedu i tragediju svoje svakodnevnice. Jedina realnost je za njega san o filmadžijama,ma kakva bila.

kaskader3

 Ansambl predstava,dinamična,duhovita,u pojedinim momentima urnebesna,nasmejala je i podigla na noge prokupačku publiku.

-Radi se o kaskaderu koji je na zalasku karijere. To je jedna plejada veoma dobrih,  žestokih momaka u Beogradu ,ali silom prilika nisu se svi dobro snašli. Jedan od njih je Mile Šejn  koji je ostao u prilici jedino da „ popunjava rupe“ i da laže o svojim kaskaderskim mogućnostima,rekao je režiser Milan Ilić Trša i ovom prilikom se zahvalio prokupačkoj publici koja ih podržava i poštuje njihov rad,ali i glumcima koji su dali sve od sebe da iznesu ovaj projekat i predstave publici život iza scene. Ova dinamična i duhovita predstava nasmejala je i podigla prokupačku publiku koja  je  aplauzom izrazila oduševljenje.

– Autor teksta po kome je predstava "Kaskader" nastala,Bratislav Petković,ustupio je prokupačkom Domu kulture svoj tekst bez naknade za autorska prava i ovom prilikom mu se zahvaljujemo – rekla je većnik za kulturu Opštine Prokuplje Milica Erić. 

kaskader111

A život iza scene predstavili su,Zoran Radenković,Ivana Tasković,Aleksandar Jakšić,  Predrag Slavković,Jovana Jašarević,Ivica Ilić,Srđan Baktijarević,Ljubiša Damnjanović ,Mićko Kovačević,Aleksandra Momčilović. Za muziku se pobrinuo Boban Kostić,rasvetu Dragan Babić,aranžman Vitomir Mitić,šminka Danijela Mitić,reditelj  i scenograf Milan Ilić Trša.

Publika će imati priliku da vidi i film o ovoj predstavi,  pod nazivom „Glumac je glumac“ u kojem je sadržan ceo projekat,počev od samih proba ,sve  do premijere kojom  se film i završava.

  

 

 

Veličina slova: