Дом културе у пројекту „Ево рука“
23. децембра 2016.
Представљен нови број ТОК-а
27. децембра 2016.
Прикажи све

Пуне руке посла


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Predrag%20Jovicevic

Јавно комунално предузеће „HAMMEUM“,формирано у циљу бржег,ефикаснијег и јефтинијег пружања комуналних услуга грађанима Прокупља,успешно је завршило пословну 2016. годину. 

У периоду од јуна 2016. године предузете су одговарајуће мере,које су резултирале побољшањем финансијске дисциплине у пословању предузећа,посебно у делу наплате заосталих потраживања за утрошену воду.

Поред текућих послова одржавања и отклањања учесталих кварова на дотрајалој водоводној инфраструктури,испоштоване су редовне обавезе које се односе на  хиперхлорисање резервоара и пумпних станица,обележавање хоризонталне сигнализације,благовремена припрема за зимско одржавање путева и многе друге активности. У складу са законом радници су добили одговарајућу ХТЗ опрему,што је потребно за одржавање неопходног нивоа здравља и заштите на раду.

У протеклом периоду уложена су знатна новчана средства ради побољшања стања расположиве механизације,што је неопходно за решавање свих комуналних проблема. Интензивно се радило на одржавању хигијене јавних површина,на различитим локацијама у граду постављено је око стотину нових еколошких канти за смеће. Спроведене су неопходне активности  за уређење зелених површина,обављена је ревитализација  централних градских паркова,у смислу дубоке обраде и обогаћивања хумусном земљом,што није рађено годинама уназад. У складу са програмом пошумљавања приватних шумских поседа,спроведена је акција бесплатне поделе садница власницима приватних поседа.

Један од горућих проблема у нашој општини је и недостатак простора на градском гробљу.  ЈКП „HAMMEUM“ је за потребе проширења градског гробља уступљена на коришћење парцела површине 25 ари,на којој су обављени припремни радови и парцелизација.

Сагласно преузетим обавезама,које се односе на локалитет „Пребреза“,спроведене су бројне активности везане за одржавање овог подручја. Реконструисан је прилазни пут,редовно је уклањан вишак вегетације,уређене дрвене стазе. У складу са усвојеним Планом и Програмом,спроведене су активности које ће побољшати посећеност,промоцију и целокупни изглед овог палеонтолошког налазишта.

– Акценат је стављен на побољшање квалитета услуга,побољшање комуникације са грађанима и на ефикасније решавање постојећих проблема. Отворена су нова наплатна места,доступнија грађанству на различитим локацијама,самим тим побољшана је и наплата услуга. Поред тога,покренули смо званичну интернет презентацију,како бисмо грађане свакодневно обавештавали о стању водоснабдевања,јавним набавкама и пружили могућност да пријаве евентуалне комуналне проблеме,рекао је директор ЈКП „HAMMEUM“ Предраг Јовићевић и најавио још више пословних активности у наредној години.

– Када су у питању планови и приоритети у 2017. години,у складу са материјалним могућностима у првом реду биће обнова механизације и побољшање стања водоводне нфраструктуре. Добијањем сагласности од стране Скупштине општине Прокупље,на потписан Споразум о повереним пословима,а након завршетка поступка јавне набавке потребне механизације,наше предузеће ће обављати и послове замене и одржавања јавне расвете,као и санације ударних рупа. Трудићемо се да изађемо у сусрет сваком индивидуалном проблему,јер нам је побољшање квалитета пружених услуга приоритет у сваком тренутку,истакао је Јовићевић.

Величина слова: