Одобрена средства за самозапошљавање
22. јуна 2016.
Корак у боји са најмлађима
24. јуна 2016.
Прикажи све

Рационализација мрежа железнице


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 Zeleznica%201

Поводом  дописа који је општинама упутило ЈП „Железнице Србије“,о понуди на управљање и организацију на прузи Ниш-Дољевац-Мердаре,у Општини Прокупље данас је одржан састанак са представницима општина Топличког и Нишавског округа.

Састанку је присуствовао директор сектора за саобраћајне послове у АД Инфраструктура „Железница Србије“ Милан Максимовић,који је овом приликом упознао присутне са актуелностима у железничком саобраћају и реформама које се спроводе у оквиру рационализације мреже постојећих пруга.

Рационализација мрежа железнице је потребна у циљу смањењ  нерентабилних пруга. Општинама смо понудили захтеве да нам одговоре колико су заинтересоване да прузму управљање железничком инфраструктуром. Ради се конкретно о прузи Дољевац-Мердаре,у дужини од 88 километара и максималне брзине 40-50 километара на сат. У интересу свих је да се пруге не гасе у Србији,да буду у функцији,рекао је Максимовић и додао да је у складу са законом локалним самоуправама омогућено да преузму управљање пругама.   

Представници свих општина заузели су став да локалне самоуправе нису у могућности да финансирају железнички саобраћај,али да је пруга од животног значаја за ово подручје и да је њен опстанак неопходан. Пруга Ниш-Дољевац-Мердаре је битан стратешки инфраструктурни правац,зато је неопходно улагати у  побољшање квалитета железничког саобраћаја,а никако не размишљати о гашењу ове пруге,закључено је на састанку.

Zeleznica%202

Величина слова: