Прокупчани показали хуманост
20. септембра 2017.
Одржана седница СО Прокупље
22. септембра 2017.
Прикажи све

Радионице за основце


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

b1 b2

Други дан обележавања манифестације „Дани европске баштине“ настављен је јавним часом,који је одржан у подножју  Хисара  под називом „Топлица у мом срцу“. У њему су  учествовали ученици Основне школе „9. октобар“.

Одмах потом у Народном музеју Топлице одржане су и радионице „Жива библиотека у парку“ и „Локалне легенде и митови“,које је организовала Народна библиотека „Раде Драинац“ и на тај начин дала свој допринос у обележавању ове манифестације.

Учесници радионица су били ученици седмог разреда Основне школе „9. октобар“,а са њима су разговарали директор библиотеке Драган Огњановић и песник из Прокупља Миливоје Крстић.

На питања „зашто је библиотека жива“ деца су врло домишљато одговарала,па је ту било одговора попут  „жива је јер се књиге још увек читају“,„у свакој књизи има много ликова“ „све књиге се баве животом људи и говоре о догађајима у којима они учествују“,“свака буди машту и оживљава ликове у нашој глави“,као  и многи други.

Директор прокупачке библиотеке је деци говорио своје афоризме,али и митове и легенде из нашег краја,а песник Миливоје Крстић  је казивао своје стихове.

Огњановић је позвао учеснике ових радионица да посете билиотеку кад год имају слободно време,јер ова установа однедавно има и Фонд  књига за младе,у коме могу наћи све што их интерсује,а везано је за њихов узраст.

По завршетку радионица,које је организовала прокупачка библиотека,наставници биологије из „9. октобра“ организовали су јавни час „Рециклажа и њен значај за човека“ на коме су учествовали ученици ове школе.

Величина слова: