Министар одбране одао почаст жртвама НАТО агресије
24. марта 2016.
Одржана трибина о насиљу над женама
29. марта 2016.
Прикажи све

Радни викенд ученика и наставника

beli%20kamen

 Професори и ученици Пољопривредне школе Радош Јовановић-.Сеља из Прокупља током викенда боравили су у одмаралишту Туристичко-спортског центра на Белом Камену. Дводневни боравак у одмаралишту искоришћен је за реализацију практичне наставе.

– У склопу реализације наставног плана и програма ученици четврте године велики део часова проводе на практичној настави. На Белом Камену били су ученици који се школују за занимење пољопривредни и ветеринарски техничар,рекао је професор Слободан Крсмановић и додао да у овом одмаралишту ученици већ годинама уназад део практичне наставе обављају на овом локалитету прокупачке општине.

beli%20kamen2

Током боравка у одмаралишту ученици су обишли и резали засаде купина,јабука,а обишли су велики пчелињак и чистили шуму око самог одмаралишта

– Оно што је добро је то што ученици завршних разреда сада све више времена проводе на практичној настави,изјавио је Крсмановић и додао да у најскорије време ученици поново треба да у склопу праксе обиђу производне погоне појединих фирми и пољопривредна добра.

Ученице четвртог разреда Јована Стошић и Јована Радуловић наглашавају да је добро што ђаци сада више времена праводе на пракси.

– Током праксе проверавамо стечено знање из учионица и кабинета. Исто тако,то је прилика и да проширимо постојеће знање и да се на један практичан и једноставан начин упознамо са радом у предузећима и газдинствима  која прерађују и производе пољопривредне производе.

Директор Пољопривредне школе Радош Јовановић-Сеља Небојша Бјелић напомиње да ђаци завршних радова у реномираним пољопривредним фирмама,задругама,фармама и домаћинствима све више имају практичну наставу.

– Одмаралиште Туристичко-спортског центра на Белом Камену пружа идеалне услове за обављање практичне наставе,изјавио је Бјелић и захвалио се свима у овој установи који су учинили све да дводневни боравак ученика протекне у најбољем реду и да им дуго остане у пријатном сећању. 

Величина слова: