Асфалтирање прокупачких улица
11. августа 2017.
Прекид струје због радова
15. августа 2017.
Прикажи све

Радници највећа вредност Леонија


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Leoni%201  Leoni%202

 Поводом стогодишњице оснивања и рада компанија Леони организовала је Дан отворених врата на којем су се многобројни посетиоци упознали са производњом и активностима ове фирме. Међу многобројним пословним партнерима из Србије,пријему су присуствовали начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић,заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић,представници привредног,јавног и друштвеног живота прокупачке општине.

Генерални директор компаније Леони Клеменс Сакс рекао је да су они за неколико година већ изградили три фабрике на југу Србије.

– Пословна клима у Србији у последњих неколико година разлог је што смо се определили за нове инвестиције. Леони је своју прву фабрику изградио 1917. године у Нирнбергу у Немачкој. Ова компанија тренутно у 32 земље света има 90 фабрике у којима ради 80.000 радника,изјавио је Клеменс Сакс и додао да је 2016. године групација Леони остварила приход од продаје у износу од 4,4 милијарде евра.

Говорећи о улагањима у Србији Сакс је нагласио да је у прокупачком погону Леонија производња каблова почела 25.новембра 2009. године и да је током свих ових година подршка којu су имали од општине Прокупље била од великог значаја за успешан рад компаније на овим просторима.

Фабрика у Малошишту отворенa је 1.априла 2014. године,а у Нишу прва фаза производње кренула је 1.јула ове године.Вредност досадашњих инвестиција Леонија у Србији износи 75 милиона евра а у све три  фабрике тренутно ради 5.770 радника.

Наш посао се пре свега базира на мануелном раду и због тога су нам потребни нови,добри радници. Зато ми са поносом и задовољством кажемо да су највећа вредност наше компаније управо радници,изјавио је Сакс и додао да задовољни и насмејани радници најбоље промовишу фабрику.

Leoni%203 Leoni%204

Говорећи о раду фабрике у Прокупљу заменик директора Ана Пешић нагласила је да се објекти и производне хале те компаније у нашем граду простиру на 22.000 метара квадратних и да у њима ради 2.700 радника.

– У протеклих осам година дошло је до проширења производних капацитета и запошњавања нових радника. У погонима у Прокупљу и Малошишту до сада је произведено 1,5 милиона каблова за аутомобилску индустрију. Изузетна пажња поклања се едукацији радника и тренизима за које је издвојено 300 хиљада евра. На многим пословима ради  96 особа са инвалидитетом,а више од 80 студената завршних година и дипломираних студената прошло је стручну праксу у различитим секторима компаније,рекла је Пешић и нагласила велику друштвену одговорност компаније

Према њеним речима фирма је до сада донирала близу 200 хиљада евра обдаништима,здравственим установама,школама,удружењима особа са инвалидитетом,спортским клубовима и другим организацијама. Компанија је обезбедила средства за изградњу и опремање два дечија игралишта у Прокупљу и издвојила 10 хиљада евра за куповину намештаја прокупачким основним и средњим школама,библиотеци и Дому културе.

– Од изузтне важности,не само за Прокупље,него и за друге топличке општине,је то што се менаџмент компаније Леони определио да и надаље инвестира у овај део Србије. У овој фабрици сада ради највећи број прокупачких радника. Проширењем капацитета уследиће и нова запошљавања. Својим осмогодишњим радом они су показали и друштвену одговорност према локалној самоуправи донирајући средства многим здравственим,школским,спортским и другим установама и удружењима,изјавио је начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић.

По речима земеника председника Општине Прокупље Мирољуба Пауновића најбољи показатељ успешног рада ове фирме је повећање броја запослених радника.

– У прокупачкој општини стопа незапослених у 2009.години износила је 43,76,а сада  у 2017. она  износи око 24 одсто.  Оволика смањење броја незапослених уследило је сталним повећањем и проширењем капацитета Леонија . Ова чиљеница је довољан показатељ да је менаџмент ове компаније задовољан условима пословања у Прокупљу и да су се определили за нова улагања,а самим тим и запошљавање нових радника,истакао је  Пауновић и нагласио да је локална самоуправа до сада имала изузетну добру и коректну сарадњу са руководство ове немачке фабрике.

Он се захвалио руководству фабрике на досадашњој сарадњи и донацијама које су упутили  многим установама и организацијама.

У име Општине Прокупље Пауновић је генералном директору Леонија  поклонио слику академског сликара Милосава Урошевића  насталу на  овогодишњој  Ликовној  колонији Божа Илић.       

Величина слова: