Релативно добра година за пољопривреднике
15. децембра 2016.
Изабрани најбољи спортисти
18. децембра 2016.
Прикажи све

Реализација пројекта“Спровођење стручне праксе“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

aa%20993

Општина Прокупље реализује пројекат из области запошљавања “Спровођење стручне праксе” чији је циљ јачање могућности за запошљавање младих кроз унапређење њихових знања и вештина и стицање практичног искуства. Пројекат је у складу са Локалним акционим планом за запошљавање у општини Прокупље и финансијску подршку његовој реализацији пружају Европска унија и Влада Швајцарске преко развојног програма Европски ПРОГРЕС.

– Општина Прокупље је једна од десет општина у којима се реализују пројекти из области запошљавања усмерени на теже запошљиве категорије становништва за које су донатори преко Европског ПРОГРЕС-а определили скоро 100.000 евра,напомиње члан Општинског већа Маја Башић.

Укупна вредност пројекта који реализује Општина Прокупље износи 12.000 евра и средства су намењена подршци послодавцима за “Спровођења стручне праксе” за 15 младих људи различитих образовних профила.  Техничку подршку за реализацију пројекта пружа Национална служба за запошљавање која је у сарадњи са Општином Прокупље расписала Јавни позив за реализацију програма стручне праксе на који се могу јавити заинтересовани послодавци како из приватног,тако и јавног сектора. Позив је отворен до краја децембра текуће године,док ће сама стручна пракса у трајању од шест месеци бити реализована у периоду од јануара до јуна у 2017. години.

 
Величина слова: