Нова парламентарна странка у СО Прокупље
7. децембра 2015.
Гимнастичари поново запажени
9. децембра 2015.
Прикажи све

Реализовали планиране активности

gluvi%20i%20nagluvi

Запослени у Међуопштинској организацији глувих и наглувих Прокупља у периоду од јуна до новембра ове године реализовали су пројекат под називом И руке говоре. За реализацију овог пројекта из буџета локалне самоуправе издвојено је 536.000 динара.

Технички секретар организације Јелена Цакић рекла је да су током шестомесечног трајања пројекта у потпуности реализовали све планиране послове.

– У наведеном периоду Међуопштинској организацији глувих и наглувих обратиле су се 53 особе са оштећеним слухом,којима смо пружили 133 различите врсте помоћи. Услуге смо пружали у многим установама и институцијама,као што су службе локалне самоуправе,судови,здравствене установе,Центру за социјални рад,Националној служби за запошљавање и другим. У свим тим установама наилазили смо на велико разумевање,изјавила је Јелена Цакић и додала да су током пружања помоћи користили методе знаковног језика и читања са усана.

У сарадњи са Центром за социјални рад,месним заједницама,породицама и појединим установама и институцијама радило се на укључивању деце оштећеног слуха у васпитно-образовни систем.

Технички секретар је напоменула да се на инклузивном школовању налази троје,а у Школи за образовање и васпитање глуве и наглуве деце Бубањ у Нишу двоје малишана.

Током трајања пројекта у сарадњи са Националном службом за запошљавање – Филијалом у Прокупљу извршена је процена радне способности свих глувих и наглувих особа које су незапослене.

 

– Велико је задовољство када знате да сте помогли особама са оштећеним слухом у решавању њихових свакодневних проблема и што кроз пројекте локална самоуправа финансијски помаже рад организације,напоменула је Јелена Цакић.

Величина слова: