Svetosavska povelja istoričaru i Domu zdravlja
27. januara 2017.
Nastavlja se ulaganje u obrazovanje
31. januara 2017.
Prikaži sve

Rekonstrukcija hirurškog bloka prioritet


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

odbor%201

Na inicijativu narodnog poslanika dr Darka Laketića,u Opštini Prokuplje danas je održana  5. sednica Odbora za zdravlje i porodicu Narodne Skupštine Republike Srbije.

Pored narodnih poslanika članova Odbora,čiji je predsednik dr Darko Laketić, sednici je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Ferenc Vicko,načelnik Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović,predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović,član Opštinskog veća za zdravstvo dr Mirjana Miladinović,direktor Opšte bolnice "DR Aleksa Savić",dr Snježana Arsić,direktor Apotekarske ustanove Prokuplje,Zlatan Miljković,kao i direktori  Domova zdravlja u Prokuplju,Blacu,Kuršumliji i Žitorađi.

odbor2%20(2)

-Čast mi je i zadovoljstvo što ovu sednicu Odbora za zdravlje i porodicu održavamo u Prokuplju,u mom gradu . Ovom prilikom se zahvaljujem Ujedinjenim nacijama  koje kroz Program za razvoj podržavaju ovakav oblik rada našeg skupštinskog odbora,rekao je dr Darko Laketić, otvorivši 5. sednicu Odbora za zdravlje i porodicu.

Prisutne je ovom prilikom pozdravio i predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović,koji je gostima  poželeo uspešan rad i prijatan boravak u opštini Prokuplje.

-Počastvovani smo da ste baš Prokuplje odabrali za održavanje sednice. Za mene i moje saradnike,kao i za svakog građanina naše opštine vaša poseta je  veliki znak pažnje ,brige i interesovanja za našu opštinu,istakao je predsednik Simonović.

odbor3%20(2) odbor4

Funkcionisanje zdravstvene službe u Topličkom okrugu bila je najvažnija tema 5. sednice za zdravlje i porodicu,u okviru koje su razmatrani  najčešći problemi  zdravstvenih ustanova u Toplici. Direktorka Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju,dr Snježana Arsić je prisutne upoznala sa stanjem u prokupačkoj bolnici ,a kao goruće probleme  istakla je nedostatak sanitetskih vozila,dijagnostičkih aparata,a posebno,potrebu rekonstrukcije Hirurškog operacionog bloka koji je u veoma lošem stanju.    

Opšta bolnica Prokuplje pokriva četiri opštine Topličkog okruga,što znači da obezbeđuje zdravstvene usluge za oko 100 hiljada stanovnika. Tokom 2016. godine u ovoj bolnici obavljeno je preko 5000 operacija,a ono što je najvažnije je činjenica da i pored neadekvatnih uslova nije bilo pojave bolničkih  postoperativnih infekcija. Članovi Odbora za zdravlje su  pre početka sednice obišli prokupačku bolnicu i uverili se u kakvom je stanju Hirurški operacioni blok.

bolnica1 bolnica2

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Ferenc Vicko je ovom prilikom pohvalio rad zdravstvenih ustanova u Prokuplju,koje i pored neadekvatnih uslova i brojnih problema  uspevaju da građanima pruže kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

 U Prokuplju,kao i u mnogim zdravstvenim centrima u Srbiji ima mnogo poteškoća,kao što su nedostatak prostora,kadrova,dijagnostičkih aparata,ali ono što je najupečatljivije i što zahteva hitno rešavanje je Hirurški blok u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“. Potrudićemo se da zajedno sa rukovodstvom Bolnice i Odbora za zdravlje i porodicu što pre počnemo  da rešavamo taj problem,izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Ferenc Vicko.

Zaključak da je prioritet rekonstrukcija hirurškog bloka u prokupačkoj bolnici  podržali su svi članovi Odbora za  zdravlje i porodicu. Inicijator da se sednica Odbora održi u Prokuplju,dr Darko Laketić je ovom prilikom istakao da  je cilj bio upravo sagledavanje svih problema koji postoje u funkcionisanju zdravstvenih službi,kako bi svi zajedno uložili napor za njihovo rešavanje.

– Svakako da je rekonstrukcija hirurškog bloka Opšte bolnice u Prokuplju sada prioritet,s obzirom da je bolnica regionalnog  tipa i da u njoj,pored građana  četiri opštine,gravitiraju i građani Kosova i Metohije,istakao je dr Laketić.

 

 

 

Veličina slova: