Градски базен спреман за купаче
19. јуна 2017.
Публика уживала у кафанским песмама
21. јуна 2017.
Прикажи све

Реконструкцијом до већег капацитета вртића


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bambi%2011

У оквиру мера Владе Републике Србије за доделу бесповратних средстава за суфинансирање популационе политике локалних самоуправа у 2017. години,  Општини Прокупље одобрено је 11 милиона динара,бесповратних средстава за пројекат реконструкције обданишта „Бамби“ које ради у саставу  Предшколске установе „Невен“. 

За ова средства конкурисало је чак 88 локалних самоуправа у Србији.

Република ће реализацију овог пројекта помоћи са  85 одсто средстава док ће  Општина Прокупље учествовати са 15 одсто односно са 1,9 милиона динара.

bambi%2012

Улагање у објекте намењене деци,њиховом васпитавању и учењу  од посебног је интереса за Републику јер се тиме побољшава демографска слика у локалним заједницама .

У општини Прокупље последњих година приметно је  повећањe наталитета и сходно томе постоји и потреба за повећањем капацитета за смештај деце у обдаништима. Имајући у виду да број деце на чекању за пријем у вртић превазилази капацитет објеката Предшколске установе  Невен,за нас је од посебног значаја што је  министарка Славица Ђукић Дејановић задужена за демографију и популациону политику препознала важност нашег пројекта,рекао је председник Општине Прокупље,Александар Симоновић.

Циљ нам је да се сваком детету обезбеди место у предшколској установи,што ћемо постићи и проширењем капацитета објекта  „Бамби“,казао је Симоновић .

bambi%2013

Он је нагласио да је Општина Прокупље,као одговоран сервис грађана,ове године издвојила 12,5 милиона динара за сву прворођену  децу,регресирање трошкова боравка деце у вртићима затим за све остале новчане помоћи и субвенције  као што су рецимо и превоз деце инвалида од куће до вртића.

Као друштвено одговорна Управа,трудимо се између осталог да помогнемо запосленим родитељима  и мислим  да смо на овај и друге начине успешно одговорили на  захтеве  савременог  функционисања наше заједнице,  рекао је Симоновић.

bambi%2015

 

 

Величина слова: