Bivši radnici „Milana Toplice“ kod predsednika
18. februara 2015.
Prijavljivanje traje do 18. marta
20. februara 2015.
Prikaži sve

Revija epske poezije


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_5115 DSC_5117

U Narodnom muzeju Toplice,a u organizaciji Narodne biblioteke „Rade Drainac“, povodom Sretenja održana je Revija kazivanja epske poezije,na kojoj su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola.

Ispred organizatora ovog događaja Zoran Cvetković je naglasio da je razlog njegovog održavanja podsticaj mladih naraštaja da se bave,proučavaju i čitaju narodnu epsku poeziju,koja je prema njegovom mišljenju malo zastupljena u školskom programu.

U Reviji su učestvovale sve osnovne i srednje škole iz našeg grada sa po jednim učenikom,koji su se takmičili u dve kategorije,mlađoj i starijoj.

Žiri u sastavu direktorka Doma kulture Tijana Petrović i glumci Milica Radović i Dušan Mančić,odlučili su da je ovogodišnji dobitnik u kategoriji osnovnog obrazovanja učenik Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ Veljko Veljović,a u kategoriji srednjih škola učenica prokupačke Gimnazije Sara Dinić.

Reviju kazivanja epske poezije svojim guslanjem uveličao je guslar Miloš Gašević,koji od ranog detinjstva svira ovaj instrument. 

DSC_5127 DSC_5125

Veličina slova: