О значају археолошког наслеђа
11. октобра 2017.
Гимназија обележила Дан школе
13. октобра 2017.
Прикажи све

Роман о страдању Срба у Великом рату

niciji%20pas%201

Књижевни првенац „Ничији пас“ Прокупчанина Данила Перишића великом броју љубитеља писане речи представљен је у Дому културе „Радивој Увалић Бата“.

О роману су говорили Бисерка Милосављевић из Дома културе и професори српског језика и књижевности Милка Тошић и Сибин Шовић.

Критичари се слажу да је првенац овог прокупчанина,који је по струци дипломирани социолог веома добар и да је његов таленат за писање несвакидашњи.

-Роман „Ничији пас“ је изванредан и ја верујем даће читаоци препознати лепоту његових речи,истакла је на промоцији Бисерка Милосављевић.

Посвећен је страдању Срба у Великом рату,а аутор је навео да је овај његов роман скроман покушај да запамти човека,оног необичног у својој јединствености. Он је подсећање на високу цену свих наших победа и не даје одговоре,већ ставља све нас бар,пред још једним питањем.

Перишић је истакао и то да је главном лику у роману дао део себе,а да је надахнуће за писање романа пронашао у великом страдању целе Србије и њеног народа.

Надахнуће је како каже,налазио и у причама из живота свог чукундеде Милете Перишића које су му причали. Он је био носилац Карађорђеве звезде и Албанске споменице,као и многих других ратничких признања.

Данило Перишић је рекаода пише нову књигу,која је такође везана за велики догађај који је обележио српску историју. Радња књиге је смештена у јужној Србији,у времену после Косовског боја.

niciji%20pas%202

Величина слова: