Одржана 36. седница СО Прокупље
31. марта 2016.
Бесплатне саднице воћа за пензионере
3. априла 2016.
Прикажи све

Садњом до већег шумског богатства


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

predsednik%20rasadnik%201 

Јавно комунално предузеће HAMMEUM у сарадњи са Покретом горана Србије бесплатно су доделили око 20 хиљада садница различитог дрвећа. Власници приватних шума данас су добили смрчу,бор,јавор,јасен,брест и друго дрвеће.

Бесплатној додели садница присуствовао је и председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић,који је истакао да је један од основних циљева ових акција повећање шумског богатства новим садницама.

– У циљу унапређења шумског фонда и спречавања ерозије земљишта на територији прокупачке општине и рационалнијег коришћења земље,Расадник ЈКП “HAMMEUM” је током прошле и почетком ове године произвео 45 хиљада садница лишћара и четинара. Све произведене саднице биће бесплатно подељене пољопривредницима,изјавио је Пауновић и додао да ће се бесплатна додела наставити и у наредном периоду.

Шеф РЈ Расадник ЈКП HAMMEUM Миро Илић рекао је да су они поделили око 20 хиљада садница различитог дрвећа.

 

– Ово је друга овогодишња акција коју организује ЈКП “HAMMEUM” у сарадњи са Покретом горана Србије. До сада је саднице добило око 180 регистрованих пољопривредних газдинстава,рекао је Илић и додао да додељене саднице треба посадити на површини од скоро 30 хектара. 

rasadnik1_4_

 

 

Величина слова: