Више новца за пољопривреду
13. септембра 2016.
Обележена годишњица формирања Удружења
15. септембра 2016.
Прикажи све

Санација кореновог система липа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

drvored%201

 Јавно предузеће „Хаммеум“ започело је санирање, кореновог система липа у дрвореду дуж главних прокупачких улица.

– На основу мишљења Комисије за процену стања стабала,почели смо санирање кореновог система у површинском делу. Ради се о јако старим стаблима липе,која је позната по томе да има разгрант корен,па су оне које су  засађене дуж тротоара  подигла асфалт и  угрозила безбебедно кретање пролазника – каже шеф Радне јединице „Зеленило“ у ЈКП „Хаммеум“ Мирјана Миленковић.

drvored2

 

Она истиче да се са радовима најпре кренуло у улици „Ратка Павловића“ у којој треба санирати двадесетак коренова ,а затим следе улице „Страхињића Бана“ и „Генерала Транијеа“,које су карактеристичне по дрвореду липа.

Након санације корена,запослени из ЈКП „ Хамеумма“ довешће асфалт на тротоарима у првобитно стање.

У наредном периоду радници РЈ „Зеленила“ обавиће и резидбу крошњи и одстранити труле гране са свих стабала у граду,које такође представљају опасност за пролазнике.

Према речима Милековићеве овом предузећу предстоје и редовни јесењи радови,који подразумевају ревитализацију травњака и садњу луковица нарциса,лала,крокуса и виола на зеленим површинама и парковима у граду. 

Величина слова: