Drainčevi susreti pesnika 2014.
22. avgusta 2014.
Počeli 45. Drainčevi književni susreti
27. avgusta 2014.
Prikaži sve

Sanacija rupa na gradskim ulicama

DSC_4359 DSC_4361

Javno preduzeće za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje privodi kraju radove na sanaciji udarnih rupa na gradskim ulicama i lokalnim putevima.

Prema rečima direktora ovog preduzeća Novice Radosavljevića,prioritet imaju ulice sa najvećom frekvencijom saobraćaja kao što su Kosovska,Partizanska,ulica Veljka Milankovića i druge gradske ulice gde je kolovoz znatno oštećen.

– Za sanaciju udarnih rupa izdvojeno je oko 10 miliona dinara iz opštinske kase,tako da će do kraja septembra,prema proceni izvođača radova,ovaj posao biti završen. Isto toliko para obezbeđeno je za kompletnu rekonstrukciju ulice Kraljevića Marka,gde smo čekali završetak radova na vodovodnoj mreži,rekao je Radosavljević.

Putna infrastruktura pretrpela je veliku štetu tokom aprilskih poplava i zbog obilnih padavina,posebno su oštećeni makadamski putevi i ulice na teritoriji opštine Prokuplje. U toku je javna nabavka za izvođača radova koji su planirani početkom septembra,a za koje je lokalna samouprava izdvojila oko 11 miliona dinara.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje,za sanaciju gradskih ulica i lokalnih puteva do kraja građevinske sezone,kada se i očekuje završetak planiranih radova,biće potrošeno oko 30 miliona dinara iz budžeta Opštine. 

Veličina slova: