Gradi se put Jugovac-Gornje Kordince
23. novembra 2017.
Završena rekonstrukcija puta i mosta
25. novembra 2017.
Prikaži sve

Saniran put Drenovac-Bresničić


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 U okviru uređenja atarskih puteva na teritoriji opštine Prokuplje, završeni su radovi na sanaciji puta Drenovac-Bresničić u dužini od 1,5 km.

Vrednost ovih radova iznosi oko 3,5 miliona dinara, a sredstva za njihovu realizaciju obezbedila je Opština Prokuplje i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Ovaj put povezuje nekoliko sela i od velikog je značaja za poljoprivredne proizvođače, ali i za studente Visoke poljoprivredo-prehrambene škole strukovnih studija  koji  na oglednim poljima obavljaju veliki deo praktične nastave.

Ovaj kraj poznat je po poljoprivrednoj proizvodnji. Oko 50 odsto proizvodnje višnje u Toplici nalazi se na ovom lokalitetu, što znači da ljudi ovoga kraja žive od poljoprivrede  i da su im dobri putevi najvažniji uslov za opstanak na selu.

Revitalizacijom seoskih puteva obezbeđeni su bolji uslovi za obradu zasada  ekonomije Đurevačke zadruge koja se ovde nalazi, ali i za sve poljoprivrednike ovoga kraja.

 drenovac%20bresnicic

Veličina slova: