Задруге су у интересу пољопривредника
6. октобра 2016.
Обележен Дан ослобођења Прокупља
10. октобра 2016.
Прикажи све

„Сањалице“ одушевиле прокупачку публику


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

  sanjalice%201

Дечији хор прокупачког Дома културе,који је на синоћњем самосталном концерту добио име „Сањалице“,одушевио је наступом прокупачку публику,која је биоскопску салу испунила до последњег места. Међу бројним Прокупчанима подршку хору пружио је и заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и већница за културу Милица Ерић.

-Сви су уживали. И ми на сцени и публика. Задовољни смо и срећни због тога. Све ово време,колико радимо,а то је скоро пет година,сањали смо кроз музику и песму и ето добили смо и лепо име у складу са нашим сновима. Сад смо „Сањалице“,рекла је видно задовољна диригент и оснивач овог хора Сања Стојковић.

sanjalica%202 sanjalice%2022

Она је истакла да је кроз хор „Сањалице“ прошло преко 300 деце,а да сада он има 80 чланова.

-Ово је наш други самостални концерт. Први смо одржали пре три године,када смо обележавали прву годину постојања. На овом концерту је било различитих композиција. Концерт смо започели са млађом групом и песмом „Молимо за фину тишину“. Ту смо имали и солисткињу Калину Павловић и нумеру из мјузикла „Мери Попинс“. Певачка група је отпевала две композиције „На ранилу“ Мокрањчеву и „Сплет косовских игара“,истакла је Стојковић и додала да је свој наступ старија група почела композицијом „Амено“,коју су извели у мраку са упаљеним лампицама,што је дало посебан ефекат и доживљај.

 sanjalice5 sanjalice3

Наступиле су и две солисткиње из ове групе Анђела Здравковић и Милена Костић,а beat box је извео Андрија Станковић. Богат репертоар овог концерта садржао је и Мокрањчеву Осму руковет,потом  „Најлепша је земља моја“ и „Тамо далеко“,али и „Singin in the rein“,у којој су извођачи правили звучне ефекте кише и грмљавине. Уз њу су плесни приказ имале Јована Димитријевић,Теодора Димитријевић,Мина Ђокић и Исидора Тијанић.

Незаобилазна композиција на репертоару овог концерта,према речима Стојковићеве,била је и „Ерген деда“,једна бугарска и три руске народне песме „Каћуша“ и „Каљинка“,које су изазвале велико одушевљење публике,која је певала са хором.

-За сам крај концерта све „Сањалице“ су отпевале „Gimme,gimme,gimme“песму групе Аба. Соло је била Милена Костић,пратеће вокале певала је певачка група,а у рефрену сви заједно. Желела сам да кроз једну нумеру певају све групе и то се показало веома добро,нагласила је Стојковић.

Величина слова: