У току инсталирање противпожарног система
13. децембра 2016.
Креативне радионице за здраво одрастање
15. децембра 2016.
Прикажи све

Санкције за неовлашћену продају


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Petarde06

 Због очекивано повећане продаје и употребе пиротехничких средстава поводом предстојећих  новогодишњих  и божићних празника,Министарство унутрашњих послова Републике Србије,Полицијска управа у Прокупљу,издало је саопштење.

 У њему се апелује да грађани не купују пиротехничка средства од неовлашћених лица и на местима која за то нису предвиђена и одобрена,а то су пијаце и продавци на уличним тезгама.

У саопштењу стоји и то да извођење ватромета могу вршити само овлашћена лица на одобреној локацији уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова,како не би дошло до тешких повреда и експлозија,као и узнемиравања грађана и нарушавања јавног реда и мира.

У овом саопштењу наводи се и то,да ће овлашћена службена лица активно спроводити све мере и активности у складу са законом,како би се спречила неовлашћена продаја и употреба пиротехничких средстава.

Сва физичка и правна лица,која неовлашћено буду продавала пиротехничка средства биће санкционисана у складу са законом,а пиротехничка средства ће им бити одузета.

Употреба пиротехничких средстава је изричито забрањена у затвореном простору и на јавним местима,где се окупља већи број људи. Такође је забрањена и биће строго кажњена продаја истих малолетним особама. 

Величина слова: