Захтеви се подносе до 15.марта
8. марта 2017.
Због квара прекид водоснабдевања
10. марта 2017.
Прикажи све

Шанса за ново запослење


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

У оквиру пројекта “Обука код познатог послодавца”,који са три милона динара финансира Општина Прокупље,у наредном периоду у Компанији “Леони” биће ангажовано 200 радника који се налазе на евиденцији прокупачке филијале Националне службе за запошљавање.

Члан Општинског већа прокупачке општине Милан Аранђеловић подсећа да ранија искуства говоре да “Леони” углавном задржава раднике који желе да остану да раде.

– Као одговорна власт трудимо се да смањимо незапосленост у општини Прокупље,боримо се за очување сваког радног места,као и за отварање нових. Наш заједнички циљ је да обезбедимо што повољнији пословни амбијент,како би ова компанија наставила успешно да послује и шири своје производне капацитете а самим тим и упошљава раднике – рекао је Аранђеловић,нагласивши при том да је фабрика “Леони” постала највећи привредни субјекат у општини.

– У предходних годину дана у оквиру овог пројекта већ смо упослили око 700 радника и сада настављамо започету добру сарадњу са локалном самоуправом. Радници ће проћи двомесечну обуку у нашим погонима,а након тога потписују угово са Леонијем на шест месеци. Даље,све од њих зависи хоће ли им бити продужен уговор или не – рекла је заменик генералног директора компаније “Леони” Александра Пешић.

 Она истиче да се свакодневно проширују капацитети компаније па је планирано да се до краја године упосли око 3. 000 радника у погону у Прокупљу,односно циљ је да се у свим погонима на југу Србије које “Леони” има још и у Малошишту и Нишу до краја 2017. године упосли преко 7. 000 радника.

Иначе,сви полазници обуке су раније прошли тестирања,а пријем се врши преко филијале Националне службе за запошљавање. Како сазнајемо,већ током ове недеље уговор ће потписати око 140  а у наредних месец дана још 60 лица. За време обуке они ће примати новчану накнаду од 6. 000 динара месечно,осигурани су од случаја повреде на раду и професионалног обољења а кандидатима је и обезбеђен превоз до радног места и назад.

 radnici%20u%20leoniju%20arhiva

                     

Величина слова: