Почаст палим родољубима
22. фебруара 2017.
Одржана седница Скупштине општине Прокупље
24. фебруара 2017.
Прикажи све

Шанса за средњошколце и професоре


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Ученици  средњих школа у Прокупљу имају прилику да учествују на конкурсу који је расписан  у оквиру  информативно-едукативне кампање „Европа,то си ти“,која је део развојног програма Европски ПРОГРЕС. Средства за реализацију  овог пројекта ,који се спроводи у 34 општине југоисточне и југозападне Србије,обезбедиле су Европска унија,Влада Швајцарске и Влада Србије.

Заинтересовани ученици ће заједно са својим професорима  моћи да   предложе пројекат који би допринео квалитетнијем образовању и унапређењу услова за рад и учење у оквиру  школе.Тим који буде имао најбољу идеју и знање добиће средства да свој пројекат спроведе у дело.

Прикупљање пријава трајаће до 10. марта 2017. године,након чега ће  путем сајта "Европа то си ти" бити организовано гласање за осам најбољих предлога,четири из југоисточне и четири из југозападне Србије.Осам тимова чији пројекти освоје највише гласова,настављају учешће у полуфиналном такмичењу у Нишу,где ће се надметати у знању о темама које се тичу Европске уније и процеса европских интеграција. Финале такмичења ће бити одржано у мају у Новом Пазару,а два тима која победе добиће средства у вредности од 100.000 динара за спровођење предложеног пројекта у  дело. 

evropski_progres_logo_veliki

Величина слова: