Дружење са средњошколцима
26. октобра 2017.
Спортски викенд
30. октобра 2017.
Прикажи све

Саопштење Општине Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

predsednik%20posao

Запослење у Општинској организацији Црвеног крста Прокупље,госпође Смернице Новковић која је због рационализације радних места у Туристичко спортској организацији остала без посла,најбољи је показатељ односа према најугроженијим категоријама грађана. Као што је обећало,при доношењу одлуке о рационализацији свог јавног сектора,актуелно општинско руководство све време овог процеса активно тражи реално одржива решења како за самохране родитеље,тако и за остале социјално најосетљивије категорије. Због добро познатих дешавања у наведеном случају,иако је на располагању било више понуђених решења,нимало није било лако доказати најбоље намере. Још теже је објаснити људима да установа као што је ТСО нема реалну будућност са оволико великим бројем запослених који је у другим градовима бар двоструко мањи. Ако је неко раније проблеме решавао тако што их је унедоглед одуговлачио и гурао под тепих и на крају људе остављао на улици,то сад сигурно није тако,нити ће бити. Ти исти који су се тада поигравали људским судбинама,то исто чине и сада организацијом штрајкачког збуњивања људи. И уместо да се проблеми решавају,без злоупотреба ионако довољно осетљивих ситуација,договором и знатно брже и ефикасније,по сваку цену се иде на подизање тензија у циљу некаквих вештачких синдикалних победа. На крају очигледно је,какав директор некад такав синдикални вођа данас,значи без трунке елементарне коректности,каже се у саопштењу председника општине Прокупље Александра Симоновића.

Но ипак,важније од свега је то да ће самохрана мајка Смерница Новковић ставити потпис на свој нови уговор о раду у организацији у којој ће бити у прилици да помаже другима и неће бринути о даљој рационализацији ТСО – а.

 Камо среће да су људи који данас злоупотребљавају самохране родитеље у сврху политичке борбе,понудили таквим случајевима кору хлеба на неком другом месту,као и хиљадама радника које су оставили без посла у сумњивим приватизацијама у којима су само тајкуни добијали а радници губили. Нема потребе за лицемерјем данас од стране тих истих људи,каже се даље у саопштењу.

 

Величина слова: