Производи органске производње имају тржиште
3. фебруара 2017.
Донација ЕУ Пољопривредној школи
7. фебруара 2017.
Прикажи све

Саопштење Општине Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

opstina%20prokuplje1

Поводом текста – На „Милан Топлицу“ сви заборавили – објављеном на порталу

 Прокупље на длану

 У тексту под насловом – На “Милан Топлицу” сви заборавили – објављеном  5. фебруара 2017. године на порталу Прокупље на длану,сасвим је очигледна намера да се актуелно руководство општине доведе у негативну конотацију по питању судбине поменуте фирме. Очито је да одговорни људи,који увек имају слуха за проблеме својих суграђана и личним ангажовањем се укључују у све активности које је могуће предузети,врло лако долазе на удар произвољних тврдњи и лоших намера. Јер,како другачије оценити изношење у јавност обећања онако како није дато и постављање питања будућности фирме ономе ко за то није надлежан. Ако је главна идеја текста потражити кривца за проблем стар више од деценију ипо,онда је јасно да га треба тражити међу онима који су приватизацију фирме спровели. Али не,циљ је очито нешто друго па у истом тексту читамо како је неко ослобођен оптужби за штету нанету предузећу.

Но,кренимо редом. Ако се неко молбом обратио порталу,како у тексту пише,да се у локалној самоуправи распита шта ће бити са фабриком онда је очито могао одмах да добије прави одговор који је иначе садржан у поменутом тексту у првој реченици претпоследњег пасуса. Она гласи,цитат : “ Предузеће је приватно,те у суштини нико не може да промени ситуацију и све зависи од власника.” После овакве констатације логично се намеће питање која је онда сврха тражења одговора у локалној самоуправи. Остаје само закључак да постоји неоправдана тежња да се оцрне људи који то не заслужују. Тим пре јер није истина да је било ко дао било какво обећање поготово за нешто што је изван његове надлежности. Да ће се општинско руководство солидарисати са радницима и да ће закуцати на сва могућа врата са циљем да се проблем реши,то је у сваком случају неспорно. Али да то било ко а поготово неки медији тумаче као обећање да ће и кад ће фабрика почети са радом је крајње некоректно јер то ни најмање није у надлежности локалне самоуправе.

 Ненадлежност локалне самоуправе,актуелном руководству општине ни за тренутак није служила као било какав алиби већ је у складу са својим могућностима приступило овом проблему. Руководство општине Прокупље је за последњих пар година у више наврата организовало састанке са представницима компаније у чијем је саставу фабрика минералне воде и трудило се да им помогне у контактима са ресорним министарствима на стварању предуслова за њено поновно покретање које је искључиво у надлежности приватног власника.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Величина слова: