Понос и будућност Прокупља
27. јуна 2017.
Лекарско уверење за упис у средње школе
29. јуна 2017.
Прикажи све

Саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације

post_img_zabrana_spaljivanja

Општински штаб за ванредне ситуације општине Прокупље,издао је саопштење за јавност у коме упозорава становништво о опасности неконтролисаног паљења стрних усева и спаљивања биљних остатака на отвореном простору.

У саопштењу се каже да наступајући период високих температура погодује настанку шумских пожара,те се моле грађани који у овом временском периоду,годишњи одмор користе за боравак у природи,да се одговорно понашају. Током боравка у природи и извођења радова на пољима не трба да пале ватру на отвореном,јер се може проширити и изазавти шумске пожаре,чије су штете непроцењиве. Из Министарства пољопривреде и заштите животне средине упозоравају да је законом  забрањено неконтролисано паљење ватре на отвореном простору,уколико та места нису за то предвиђена и обезбеђена.

Законом је забрањено и паљење корова,стрњишта,траве и другог растиња,као и паљење отворене ватре у шуми и на земљишту у непосредној близини шуме,на удаљености мањој од 200 метара од руба шуме.

Општински штаб за ванредне ситуације општине Прокупље позива грађане да,уколико уоче ватру на отвореном или мањи пожар,о томе одмах обавесте МУП- Сектор за ванредне ситуације.

 

Величина слова: