Изабрани најбољи спортисти
18. децембра 2016.
Свакодневна брига о најугроженијима
20. децембра 2016.
Прикажи све

Саветодавцима престао радни однос

PSS

Због недоласка на посао у трајању од неколико дана директор Пољопривредно стручне службе Прокупље Александар Радуловић на кућне адресе саветодавцима је послао pешењa о прекиду радног односа. Решење о прекиду радног односа за сада је добило шест саветодаваца.

– Од 28. новембра саветодавци не долазе на посао. И поред писменог упозорења да се врате својим редовним радним задацима и обавезама,који им је послат на кућне адресе,они нису долазили у службу,изјавио је Радуловић и додао да ће решења о прекиду радног односа бити уручена преосталим саветодавцима ако не оправдају своје одсуство са посла.

Пољопривредно стручна служба,која је са радом почела пре седам година,запошљавала је осам саветодаваца. Саветодавци за сточарство,заштиту биља,воћарство и виноградарство и ратарство обављали су поверене послове Министарства пољопривреде и заштите животне средине на територији све четири општине Топличког управног округа.

– Због прекида рада пољопривредници нису били ускраћени за услуге које пружа ова служба. До краја године биће примљени нови саветодавци који су завршили одговарајуће факултете,рекао је директор ПСС и нагласио да ће се у наредном периоду резултати рада мерити подизањем продуктивности на пољопривредним газдинствима,обновом застареле механизације и доделом финансијских средстава за развој пољопривреде из ИПАРД фондова.      

Величина слова: