Више новца за пољопривреду
5. јануара 2017.
Рашчишћени сви путни правци
8. јануара 2017.
Прикажи све

Седница Општинског штаба за ванредне ситуације


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 stab%201%20

На данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације,којом је преседавао командант Штаба председник Општине Прокупље Александар Симоновић разматрана је актуелна ситуација изазвана снежним падавинама.

На седници,којој су присуствовали представници локалне самоуправа,јавних предузећа и установа истакнуто је да треба предузети све неопходне мере како би се обезбедила проходност путева и упутила неопходна помоћ угроженим људима.

– Наредних дана очекује се нове падавине и ниске температуте које ће у сеоским срединама бити и испод 10 степени. Због тога је неопходно да сва јавна предузећа и установе направе своје планове за деловње у наредном периоду,рекао је Симоновић и додао да су радници ЈКП Хаммеум у протеклих неколико дана учинили све да највећи део улица у граду буду проходан.

stab2 stab3

Директор Хаммеума Предраг Јовићевић рекао је да је по улицама уграду до сада просуто 18 тона ризле и пет тона соли.

– Чинимо максималне напоре да обезбедимо проходност градских улица. Због тога је неопходно и да власници локала и кућа испред својих објеката очисте снег,изјавио је он.

На седници је истакнуто да је,и поред великих наноса снега у брдско – планинским крајевима општине,ангажована је сва маханизација како би се обезбедила проходност путева на територији прокупачке општине.

Чланови Штаба одлучили су  да се у јавним предузећима и установама направе спискови људи који би били у приправности за деловање на терену у време празника и док трају снежне падавине.

– Грађани Прокупља све проблеме у вези снежних падавина могу свакодневно да пријаве на телефон 027/ 331-331 ,изјавио је Симоновић.

  

Величина слова: