Еколошки чамац одушевио Прокупчане
5. августа 2016.
Министар Вербић на Видојевици
9. августа 2016.
Прикажи све

Седница Општинског већа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Vece%201 Vece%202

Општинско веће Општине Прокупље на данашњој седници усвојило је предлог и дало на разматрање Скупштини да се Епархији нишкој,односно Црквеној општини Прокупље поклони земљиште за изградњу храма Светог Ђорђа у нашем граду.

Веће је разматрало Нацрт одлуке о примени оснивачких аката јавних комуналних предузећа,којима се ова акта усклађују са новим Законом о јавним предузећима.

Још једна од битних тачака која је разматрана је Извештај о извршењу прихода и примања и издатака буџета Општине Прокупље за период 1.1.2016. до 30.6.2016,у коме се види да је реализација прихода и расхода у буџету у складу са планираном динамиком. На основу тога закључак је да ће пројекција прихода и расхода буџета тећи у складу са планираном динамиком до краја године,као и да ће буџет задовољити све инвестиционе потребе и потребе директних и индиректних корисника буџета.

Чланови Већа усвојили су Нацрт програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја наше општине за 2016. годину. Овим нацртом се дефинишу мере подршке пољопривредне политике и мере руралног развоја у циљу јачања конкурентске стабилности пољопривредних газдинстава наше општине и усклађују се стандарди са стандардима Европске уније.

Величина слова: