Svečani prijem za najbolje studente
11. februara 2016.
Novi toaleti u najmlađoj Osnovnoj školi „Mirko“
19. februara 2016.
Prikaži sve

Sednica SO Prokuplje

skupstina%20febror%202016%20prva  skupstina%20februar%202016

Na sednici Skupštine opštine Prokuplje usvojen je Predlog Odluke o pristupanju Savetu skupština gradova i opština jugoistočne Srbije.

– Ova odluka je izuzetno značajna za funkcionisanje zakonodavne vlasti na lokalu. Naime,radi se o pristupanju regionalnoj organizaciji skupština iz ovog regiona,kojoj je do sada pristupilo preko 35 skupština gradova i opština od ukupno 48,koliko ih je u jugoistočnom regionu. Suština donošenja ove odluke je jačanje kapaciteta zakonodavne vlasti,kao i povezivanje opština radi zajedničkog nastupanja kod ministarstava i pretpristupnih fondova,rekao je predsednik SO Prokuplje Radoslav Mihajlović i istakao da je povezivanje opština ovog regiona važno radi lakšeg i efikasnijeg rešavanja problema.

skupstina%202016%20dopas%20se%20mirjani skupstina%20februar%202016%20glasanje

U nastavku sednice usvojeni su planovi i programi rada prokupačkih ustanova  kulture,Centra za socijalni rad,Doma zdravlja i Apoteke,koji su usklađeni sa budžetom Opštine Prokuplje.

Na današnjoj sednici doneto je rešenje o razrešenju direktora Turističko sportske organizacije Aleksandra Đorđevića,koji je podneo ostavku na tu funkciju. Za V.D. direktora TSO imenovan je dipl. pravnik Bratislav Lukić,koji je zaposlen u ovoj ustanovi.

– Najviše pažnje odbornika izazvala je informacija o presudi koju je doneo Privredni sud u Beogradu. Radi se o dugu Direkcije za izgradnju,urbanizam i stambene poslove,nastalom u periodu od 2006. do 2009. godine,koji iznosi oko 200 miliona,sa kamatama znatno više. Opština će uputiti žalbu,nadamo se da će nam u ovom slučaju i država pomoći da rešimo ovaj problem,kako bi naš grad mogao normalno da funkcioniše,istakao je Mihajlović.

Veličina slova: